Senaste inläggen

Av Mia - 18 december 2011 18:06

Idag har det varit träning på klubben. Först åkte jag och hämtade julblommor som vi delar ut till markägare som vi samarbetar med. Sedan upp till klubben för indelning i grupp. Vi var sju stycken som kom med hund och så ett par respektive.

Var väl inte det roligaste vädret att träna i men det var i alla fall inte så kallt.

Jag var nummer ett i min grupp. Vi tränade på linförighet och fritt följ. Greta åt en del snö så jag fick vara på henne hela tiden. Vi ska träna lite mer med possitionen, nu kommer hon lite för långt fram.

Så körde vi apportering och det första hon gjorde idag var att ta apporten och så ett race.   

Men hon kom in och så gjorde vi om och rätt. Hon kan ju hela kedjan men att kasta iväg apporten är inte aktuellt ännu.


Helena och Deva stannade till på sin promenad och körde en inkallning


Lite hjälp för att komma in i rätt possition


Dan och Linn på väg in


Hon har så fin possition


Stegförflyttningar


Linn på framåtsändandet


Lilian och Victor på väg in


Victor i fin possition på fria följet


Ett barn hade i alla fall roligt i snön. Snögubbe med hund :-)


Anna coh Gnista i språngmarsch


Gnista lite fokus på annat ;-)


Godis efter inkallning


Tommy och Tyras tur


Lite lek med bollen också


Tyra har fin kontakt med husse


Efter två pass gick vi in och fick lite jullunch som Anna hade fixat. Jansons frestelse, sill, skinka, inlagd strömming och risgrynsgröt. Jättegott! 


Sedan ut för ytterligare ett pass. Tränade mer apportering och så ett läggande och ställande under gång. Det gör Greta jättesnyggt! 


Nästa gång får jag nog kommendera någon att låna min kamera för lite fotografering av mig och Greta också. Jobb i två dagar sedan ledigt en vecka.


Nu ska jag nog värma lite glögg.


Tjingeling   


Mia
ANNONS
Av Mia - 17 december 2011 18:46

Förra lördagen var det äntligen dags att åka till Göteborg och gå på Liseberg. Dom brukar ha så fin julmarknad varje år.

Det var jag och Lars-Åke, Angela och Micke och så Carina som skulle åka iväg.

Morgonen började inte så bra. Mådde så där och satt på toa hela morgonen. Men det lugnade ner sig efter en Imodium. Åkte iväg och lämnade Greta hos Anna och Roger på Bronäs Hundpensionat. Och sedan hem och bytte bil. Carina fick skjuts till stationen i Flen så vi behövde inte åka till Malmköping och hämta henne. Straxt efter vi var på plats kom Angela och Micke också.


Carinas hippa resväska!


Carina, Micke och Angela


Tåget var i tid och vi bytte tåg i Katrineholm. Stämningen var god på vägen ner    Ja inte odräglig.

När vi anlände Göteborg gick vi direkt till Scandic Europa och ville checka in men det var knöfullt på hotellet, så vi fick ställa väskorna i bagagerummet. Sedan gick en vända i Nordstan och handlade lite och tittade på alla julstånd som fanns där.


Mycket folk var det
En och annan "knäppgök" också


Vid lunchtid så gick vi ner till Pizza Hut för att äta lite lunch. Vi kom liksom in via "gräddfilen" hotellets entré   Fast vi fem fick sitta vid ett bord för fyra till att börja med. Sedan flyttade vi till ett rymligare bord.

När vi skulle gå iväg till Liseberg så regnade det förståss   Så vi satt på vårt rum en stund och tog lite vin och whiskey.


Micke, Lars-Åke och Carina på vårt rum


Angela också


Sedan bar det iväg. Och detta år var jag välkädd. Så frös gjorde jag definitivt inte! Men usch vad det regnade  


På väg till Liseberg


Ingången mot Liseberg


År så vackert med dessa färger


I väntan på isshowen


Här håller dom på att iordningställa scenen/isbanan


Vackert!


Här kommer lite bilder från isshowen. Tyvärr så regnade och haglade det om vart annat, men artisterna bara log.  


 
Vi gck runt i ungefär två timmar innan vi tröttande på regnet. Någon riktig julstämning infann sig väl inte men fint var det. Ingen var specielllt sugen på mat så vi gick upp på vårt rum och åt ost och kex och tjattrade halva natten. Mycket trevligt vhade vi!

På morgonen vaknade jag och var "lite" trött i huvudet.   Tyckte jag kände rök när jag gick på toa? Och det var ju inte så konstigt för senare fick vi höra att det hade brunnit i Nordstan och hotellet ligger ju inbyggt där. Usch!


Så på söndagen åkte vi hem och nog var man lite seg alltid.


I onsdags så var jag ledg som vanligt och nu gjorde jag köttbullar att ha till julen. Dom blev goda i år också.

Dom har ju en tendens att smaka lite olika år från år.


På kvällen var det luciafika på klubben, men innan dess hann jag träna lite med Greta. Vi har ju inte tränat så mycket med andra hundar runt omkring så det är VÄLDIGT intressant. När jag kopplade loss så drog hon ett par repor till dom andra hundarna. Tur hon inte är dum utan vill ju bara leka. Men hon kom när jag kallade "skrek" kom hit   Resten av träningen var jag ganska nöjd med. Framför allt att hon hon kom in med apporten   Tränade bara att lägga apporten framför och sedan gå iväg och kommendera apport och så ta apporten när hon kom in. Inga ingångar ännu.


Efter det blev det luciafika i klubbstugan. Gott med lussebullar och glögg bla.


Fikabordet 


Kristina, Kerstin och Anne-Lie njuter av lite glögg


Rolf, Märta-Clara och Tommy


Anjas lilla Dolly i tryggt förvar
Anja och Anita 


I morgon blir det gemensam träning på klubben hoppas på skapligt väder, i alla fall inte snöblask


Tjingeling      

  

Mia

ANNONS
Av Mia - 5 december 2011 20:15

Ja jag tycker ju inte det är så roligt att blogga om man inte har något roligt att berätta.

Och bara blogga för bloggandets skulle är inget jag gillar.


Men lite uppdateringar kommer i alla fall här.


Helgen 19-20/11 var jag på kryssning med jobbet. Jag-Resia i Eskilstuna bjöd mina tjejer på julbordskryssning. Måste säga att det var verkligen jättegott. Vi hade väldigt trevligt tillsammans. På söndagen hade några av tjejerna beställt massage men stackars Gunilla hade sådan migrän så hon kunde inte gå ur sängen förrän det var dags att stiga av i Stockholm igen   


På onsdagen var jag och klippte mig och gjorde lite slinger. Men jag vet inte om jag tycker att slingorna blev så värst bra. Frågade dock Gunilla på jobbet om dom syntes och det gjorde dom sa hon, så jag kunde väl inte gå tillbaka och reklamera. På eftermidagen tränade vi ihop med Katrineholm på klubben i Flen och på kvällen var det klubbmöte.


Den 26/11 var det så dags för årets domarkonferens. Jag och Anja åkte från mig vid 07.30 på lördagsmorgonen. Och det tog ganska precis en timme till Scandic Skogshöjd i Södertälje.

Det var en trevlig dag med mycket matnyttigt. Även maten var jättebra.

Och jag som går på diet med Camebridgekuren, men det blir lite fusk emellanåt.


Lite frukost innan konferenen börjar.


Mycket domare och tävlingsledare var det.


Trevlig konferenslokal


Lennart föredrog från referensdomarkonferensen.


Leif drog igenom lite om dom nya lydnadsreglerna


Ett gediket program hade vi


På söndagen var det så dags för budgetmöte på klubben. Vi gick igenom budget men även lite om målstyrning då det är ett krav från SBK numera att alla klubbar skall jobba efter målstyrning.

Annas pappa hade också gjort en god lunch. Så åt man igen   


Åsa, Anna och Anna fundersamma


Marie, Svea och Carina lyssnar noga


Så på tisdagen var det dags att åka till Norrköping för en 2-dagars säljkurs för jobbets räkning. Alltid bra att se saker från en annan utomståendes synvinkel. På onsdagmorgonen gick Marie och jag ner till löpbandet och körde i 35-40 minuter. Ja, jag gick i rask takt. Och så åt vi mat!


Så i helgen var det dags för andra tillfället - för min del - tredje tillfället för övriga deltagare. Jag pratar om Spårutvecklingskursen - Hårda spår.

På lördagen var vi på Kolmårdens stora parkering och la lite olika ID-spår. Och sedan åkte vi till klubben för att träna lite där. Vi gick på trappor, genom lekstugan och kanten på sandlådan. Vi korsade varandras på och så gick vi alla bredvid varandra samtidigt med spår över appellplan.

Vi prövade också på snubbeltråd, men alla hundarna "sprängdes" det var lite för svårt för dom och vinden låg dessutom på från fel håll. Men intressant.

Regnet kom också på eftermiddagen  men jag var varmt klädd så det gjorde inget.

Efter avslutad dag så beställde vi mat till klubben och åt en gemensam middag. Sedan åkte jag hem och var dödtrött.


På söndagen var det dags igen och vi träffades denna gång inne i centrala Norrköping på en parkeringsplats.

Sedan la vi ID-spår åt varandra på gatorna. Ja inte där bilarna körde förståss   

Tillbaka på klubben så gjorde vi om samma sak som på lördagen, alla spårade samtidigt på stora appellplan och det fillmades. Hoppas filmen kommer ut på Facebook. Ska bli intressant att se.

Vi gjorde även konkurrensspår. Där alla hundar gick på rad och första hund spårade för att sedan plockas bort och så kom hund nummer två osv. Greta drog som en galning bak i ledet. Men när det blev hennes tur så såg det ut som om hon undrade "vart tog ni vägen", "varför är ni alla bakom mig"? Men så satte hon näsan i backen och spårade av bara den. Skulle nog nästa säga att hon gick med nosen i spårkärnan. Vilken skön känsla!


Ja jag är jättenöjd med Gretas insatts. Ska bli så skoj att ses i mars igen och se hur vi och dom andra utvecklats. Så nu måste det bli träning.


Kameran?    Ja den glömde jag hemma   


Tjingeling   


MiaAv Mia - 17 november 2011 19:30

Äntligen var det dags att åka till Norrköpings BK och "Hårda spår kursen" Det hade varit ett tillfälle tidigare som jag inte kunde vara med på, så dom övriga låg lite före mig och Greta. Johan Gullberg och hans fru Anne-Len Olofsson Gullberg från Bollnäs var instruktörer.

Vi samlades på klubben för att ha teori. Om bla. vad väder och vind gör för spåret, olika typer av spår. Förledning, ID-spår m.m En anteckningsbok hade varit bra att ha här.   

Egentligen inga nyheter men ack så nyttigt att höra igen. Kan ju bara säga att man tränar for stereotypt.

Efter teoring blev det lite lättare medhavd lunch och sedan åkte vi iväg till Bråvalla Företagspark för att träna på diverse spår.


En del av gänget som var med


Spår på grus.


Jag och Greta och Cilla och Ghost fick börja med att spåra på asfalt. Och det gick väl ganska bra tycker jag.


Cilla och Ghost

Jessica och Fira


Görel blir påselad


Görel spårar asfalt och gräs


Cill aoch Ghost är precis klara


Dag två träffades vi på klubben igen men åkte direkt ut till Bråvalla.  Idag skulle vi börja med att lägga ut ett spår med virrvarv, spetsvinkel och att gå tillbaka i spåret för att vinkla och lägga slutet. Det var bara korta spår och på gräsmatta. Liggtiden var bara ca 10-15 min.


Pernilla och Fräcka Fröken går på sitt spår


Fräcka koncentrerad


Nu har hon vinklat


Mot bilen för att vinkla vänster


En nöjd Pernilla


Måste säga att det är en otrolig hund att spåra och jag har inte sett henne mycket. Går i spårkärnan nästan hela tiden.


Utlägg av spår


Bibban lägger ut sitt spår


Också en duktig hund att spåra


Går också fint i spårkärnan


Dags för Bibban att spåra, osäker på detta är Spot"Spöket" och Cilla


Blev lite "tokigt", Spöket vindade in slutet


Johan la ut ett nytt spår till "Spöket"


Då kör vi igen


Johan följer efter och kollar


Sedan tog batteriet slut på kameran   Det gick fort på slutet.


Greta fick också ett virrvarspår och spetsvinkel. Gick jättebra fram till vinkeln, hon har "lite" för bråttom och koncentrerar sig inte 100. Så där slog hon en del innan vi kom vidare. Sedan kom vi till vinkeln vid slutet där konstaterade hon att det gick ett spår och spårade vidare, bra! Men när det tog stopp och vi skulle vända blev det problem. Tyvärr så kom slutet lite nära så hon såg och kände det, så jag vet inte om hon hade löst det att gå tillbaka i spåret.  Vi provade också på ett ID-spår, där två personer gått efter varandra och sedan vinklat höger respektive vänster. I början av spåret låg en vante som det var meningen att hunden skulle lukta på och sedan följa det spåret. Greta tog vinkeln klockrent - åt fel håll -. Fast man kan ju inte vara hundra att det var fel, hon kan ju ha valt det spåret från början. Lite för kort spår för att reda ut det. Hon förstår nog inte riktigt ännu att det är doften på saken man ska följa.


Vi körde också samma princip med att en steg ur en bil och hunden fick lukta på en socka och skulle ta upp spåret. Där var Greta klockren! Men samma sak här, hon kände ett spår som hon följde så jag kan inte vara säker på att hon kopplade sockan till spåret.


Låter som jag är missnöjd eller missmodig, men nej då. Det är bara något som vi får träna på. Vi har fått lite läxor vi ska träna på till nästa gång som är om två veckor. Uj, uj   


Har i alla fall varit upp på ICA-parkeringen och tränat lite, men det är lite ovant ännu.

La även ett spår på vägen här hemma, men matte klantade till sig när jag gick av spåret. Gick av åt fel håll så Greta fick ju hur mycket vittring som helst från spåret via vinden. Såg jag när vi gick i väg   

Det är inte bara hunden som ska tränas, förarna också


Längtar till nästas tillfälle.


Tjingeling   


Mia

Av Mia - 13 november 2011 14:57

Skulle ju lägga ut lite mer bilder från min farmors födelsedag. Min brors dotter hade också kamera med och hon tog lite bilder, lite annorlunda också.

Duktig för att vara 13 år, tror jag hon är.


Smörgåstårtan


Någon sköär en bit! 


En smörgåstårtbit


En assiette! 


Pappa


Ett collage över mina syskon. Eva och Christer högst upp.Evas brölloppsfoto, jag och Kenneth små foton Moa och Cecilie (Kenneths och Evas döttrar. I blå klänning Cecilia (Kenneths äldsta dotter). Längst ner fyra generationer. Kenneth med Cecilia, pappa och farfar.
Farmor, jag och Eva


Farmor öppnar present 


Godis tycker jag är gott sa farmor :-) 


Ett skrin


En gammal klocka 


En vas
Tårta


Kakor

Cecilie, Evas dotter


FarmorVi ses om ett år igen! Eller förr :-)


Ja lite annorlunda bilder taget av Michelle Höglund.


På allhelgona afton var vi och satte ljus på Lars-Åkes föräldras gra och tände ljus i minneslunden för Kenneth och mamma.


Ska lyktan så här?


Eller så här?


Det blev så här! 


Lars-Åke i samspråk i minneslunden


Det är verkligen vackert.


Vi ställe vårt ljus i en av dessa


Sedan åkte vi och gratulerade barnbarnet Ebba som fyllde 10 år


Jonas med barnen Tilda och Lucas som skulle gratulera kusin


Tilda och Lucas hund Doris, eller det kanske är Jonas och Jessens ;-)


Doris gillar bollar

Jessen, Sune, Lars-Åke och Jonas


Så mycket mer bilder blev det inte tagna.


Efter fikat åkte vi tillbaka till kyrkogården för att kolla att alla ljus fortfarande brann och ta lite fler bilder.


Med blixt


Med nattfotografering


Mörkerfotografering
Tjingeling   


Mia             

Av Mia - 6 november 2011 21:24

Har fått lite mer bilder från när farmor fyllde år, men dom lägger jag ut lite senare. Blir så väldigt mycket bilder annars.


Idag var vi i Katrineholm och tränade. Alltid roligt att träna på andra ställen och med lite nya människor. Har upptäckt att Greta blir störd av kommenderaingar så det måste vi träna mycket på och även att det är annat folk på plan som rör sig kring oss. Men mest på kommenderingarna.Ebbe, Micke och Curt disskuterar.


Vi började med lite uppletande, men det är som vanligt   Hon letar bra men vill inte komma inmed grejorna. Kommer in gör hon men släpper grejen 5-6m ifrån. Jobba, jobba på det.


Kicki och Gordon i uppletanderutan


Sonja och Åsa ser och begrundar


Yvonne försöker fånga Gordons intresse


Kicki skall till och skicka ut Gordon


Och så leker vi lite


Vilda på väg in med ett föremål


Micke väntar in Vilda


Micke och Curt hade lagt lite spår och Greta fick ett litet spår hon också. Gick jättebra i spåret och markerade pinnarna helt okey. Men nu får jag rusa fram så hon inte klyver dom.   Ja det är väl ett lite mer "delikat" problem än att inte markera alls. Men jag var i alla fall nöjd med henne.

Efter det körde vi lite lytdnad.


Sonja och Ossian i fria följet. En glad lite flat på ett år.


Ligg!


Ossian i apportering


Oj! Gick visst för fort!


Ossian hoppar


Yvonne tränar tandvisning på Trill


Vad ser ni tro?


Trill har fin kontakt med Donald


Donald tränar fjärren


Greta har fin kontakt - här!


Men här händer det något! Någon som pratar?!


Nu var det lite bättre igen.


Jag går tydligen sjumila kliv, så jag får försöka korta stegen något.


Okoncentrerat igen!


Men nu har jag varit duktig! :-)


Då kör vi med lite störning!


Söta Greta!


Då ska vi tragla lite apportering.


Men det har vi tränat en hel del på inne och det har blivit bättre, men långt ifrån bra. Så det fortsätter vi att träna på varje kväll inne i köket.


FramifrånHåll fast!


Och från sidan!Och så godisbelöning! 


Oj, där blev det visst fel! 


Nähä, vad nu! En gång till! 


Men när jag hoppar, då hoppar jag högt! 


Yvonne och Gaya tränar med störning.


Men hon koncentrerar sig bra här 


Nu blev det visst för mycket! 


Kom hit! 


Duktig tjej! 


Kicki och Gordon. En söt "liten" rottispojke! 


Lite okoncentrerad också, mycket glad i folk! 


Men med lite godis så går det bättre


Sedan tog Åsa lite huvudbilder på Greta som blev riktigt bra.


Söta Greta!  

 


  

  

Så fin min Greta! 


Efter det så åkte jag hem och köpte kinamat med hem. Testade den ny kinarestaurangen i Flen. Det var helt okey.


Tjingeling   


Mia   

    Av Mia - 30 oktober 2011 19:23

Nä riktigt så var det inte idag när jag var uppe hos min farmor för 100-års kalas.   

Nog för att farmor är pigg och klar i knoppen, men hon hör lite dåligt. Egentligen ville hon inte ha något besök på den stora dagen. Men hon var allt lite glad i alla fall.

Hoppas jag är lika pigg om man får leva så länge.


Idag hade jag dessutom kameran med mig så lite bilder blev det i alla fall.


Farmor Elsa


Hon har alltid varit liten och tunn, men nu är hon bara lite äldre


Mili och Inger


Inger och Hasse hade med sig smörgåstårtorna och Mili hade bakat tårtan till kaffet.


Telegram från Kungen och Drottningen på den stora dagen.


Du sitter där! Eller vad det nu är Inger säger :-) Och smörgåstårtan var verkligen god.


Pappa, Inger och Mili


Farmor och sonen Hasse, min farbror.


Lars-Åke fick också vara med på bild


Efter att vi ätit kom min syster med familj och med sig hade dom mina bröders barn. 

Då passade jag på att gå ner till bilen och ta ut Greta för en liten kiss. Men icke sa nicke det passade inte den lilla damen. Så det var bara att hoppa in i bilen igen. Och gå upp och för lite fika och tårta.


Utsikten från farmors lägenhet


En porslinsblomma som farmor fick


Här har vi Jess, min syster Eva, min brors dotter Cecilia och min andra brors dotter Michelle, och så Eva och Jess dotter Cecile.


Eva och Jess


Cecilie och Michelle är i fototagen


Eva läser högt för farmor


Cecilia


Cecilie


Ja dom heter nästan lika den ena är svensk och den andra är dansk   


Michelle, lite lik sin pappa


Min farbror Hasse


Pappa


Det finns ett kort som jag tyvärr inte har, men där farfar, pappa och min bror Kenneth finns på. Det är som att se tre kopior fast i olika åldrar. Kanske kan fota det fotografiet någon gång.


Jess


Inger, Hasses sambo


I morgon åker Eva med familj tillbaka till Danmark, så nu dröjer det väl några år innan vi syns igen.


När vi åker mellan Stockholm och Flen brukar vi åka via Åkers Styckebruk och efter Åker mot Flen så passerar man detta hus. Skulle ha stannat men det blev att ta bild i farten så dom är inte så skarpa. Vet inte om huset är byggt som något projekt eller vad det är. Får stanna någon gång och titta.


Titta på växtligheten på taket!


Helt fantastiskt!


När jag kom hem så tog jag en promenad med Greta.

Och nu har jag lyckats klämma ner en bit smörgåstårta igen.


Tjingeling   


Mia 
Av Mia - 29 oktober 2011 19:43

Egentligen har det hänt en hel del sedan sist. Men det är inget roligt att blogga utan bilder och kameran är dessvärre inte alltid med.    Säger att jag ska ta med kameran och så ligger den i alla fall hemma   

Lördgaen den 15:e var jag på Strängnäs BK och dömde appellklasshundar. Jag dömde bara lydnad, budföring och platsliggning. Men det var ganska många hundar så det blev en heldag. Många ekipage blev uppflyttade, inte för att jag var snäll utan för att dom var värda det.

På söndagen så hade vi lite träning på klubben hemma. Några Katrineholmsekipage kom över och vi tränade lite tillsammans. Är alltid nyttigt att träffa "nytt" folk och få nya infallsvinklar, Nu var det väl i och för sig inte nytt folk för mig men väl för Greta.

Måste säga att Greta går förbaskat bra på fria följet och linförigheten. Men att den förbaskade apporten skall ställa till det. MEN vi tränar vidare och det har blivit bättre, i alla fall i håll-fast momentet. Sedan ska vi inte prata om att komma in med apporten.


Förra fredagn var jag i Göteborg hela dagen för "säljrådsmöte" vi hade det i samband med Kick-Offen. Men den skippade jag och åkte hem till min lilla vovve.


På lördagen skulle jag figga på MH, var hur länge sedan som helst. Har ju bara testlett dom senaste åren. Men det var roligt och ryggen höll. Testledde också några hundar så jag inte skulle förlora auktorisationen.

Efter det så åkte jag upp till Sorunda för att hälsa på moster och morbror. Passade alldeles utmärkt eftersom jag skulle till Botkyrka på söndagen och döma rapport. Såg dessa älgar på gärdet ovanför hemmet när jag åkte iväg.


Är nog ko och kalv


  
   Hos moster blev jag bjuden på god mat och dryck. Sov väl så där på natten. En hund vid fötterna och en säng man inte var van vid.

Tyckte att jag inte sov något.

På morgonen så servade moster med frukost. Puss och kram på dig moster.


Rapporttävlingen var min första att döma, så lite nervös var jag. Visste att jag skulle få gå ut på sträckan men det var jag inte orolig för. Och det var fin terräng. Inte speciellt svårsprunget för hundarna. Möjligtvis på ett ställe där det var ganska mjukt och sankt. Kunde nog vara tungt där, men inga höga berg eller djupa dalar.   

Väl på pass var dt ganska skönt och naturligtvis spännande att stå där i skogen. Tyvärr så blev det bara fyra hundar av åtta hundar kvar till lydnaden. Två lägre och två elithundar.

Så dagen var slut ganska skapligt.

Passade på att ta ut Greta och träna lite efteråt.


Har varit på akupunktur två gånger i veckan och dom sista två gångerna fått el också. Tycker att det har blivit bättre "benen går bättre" så jag kommer att fortsätta ett tag till. Det tråkiga är att det blir klockan nio på morgonen så dagen blir så kort på jobbet. Lite stressigt så det blir att jobba över lite dom dagarna.

I onsdags hämtade jag Lars-Åke på Skavsta efter fyra veckor i Spanien. En brun "gubbe" fick jag hem.

Så nu är allt som vanligt igen.


I fredags skulle min bror ha fyllt 50 år så vi åkte upp till Minneslunden efter att jag kommit hem från jobbet och tände ett ljus för honom.

Och på söndag ska jag till min farmor och fira henne då hon fyller 100 år.


Idag var jag på klubben och tränade lite. Tog ut Greta som blir helt stirrig av alla hundkompisar och bara piper och darrar. Men när vi väl kommer ut på plan och börjar så blir hon tyst. Det gick i alla fall skapligt. Det var dessutom MH på klubben så det var extra mycket folk och hundar   

Tog ut Greta en andra gång och Kristina hjälpte till att titta och komendera lite. Upptäckte då att Greta var helt fokusera på "den där som pratade" Så det blir att träna mer med kommendering och andra människor.


Gjorde också ett lite hårt spår till Greta som gick bra och så avslutade vi med att gå ner på gärdet och busa lite med Nero och Gnista. Tur att Anna hade sin mobil med för min kamera låg ju i bilen   


Så här kommer ett kollage med bilder.


Första mötet


Hon är snabb min lilla Greta


Greta och Gnista bakom


Gnista vaktar sin kong! Och Greta köpte det så fint.


Greta och Nero busar


Passar dig säger Greta


Nero, Greta och Gnista


Ockey jag hajjar säger Greta


Gnista och kongen


Fina Nero


Jag har inte gkort något! Säger Nero :-)


Nyfikna Greta


Undrar om hon har något? Luktar gott i fickorna


Dom försvinner i höstfärgerna


  

Om jag kryper kanske du inte ser ..... 

Härligt med många hundar-


När vi gick tillbaka till klubben brydde sig inte Greta om dom andra hundarna på klubben för fem öre. Kanske det är medicinen? Ha en hund till så man kan gå ut och dom får springa av sig innan träning :-)


Tjingeling för denna gång


  


Mia


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se