Senaste inläggen

Av Mia - 19 augusti 2012 20:08

Och bloggar lite.    

Ja ibland vill det sig inte trots att det hänt en hel del. Inspirationen infaller sig inte, man är trött, mycket jobb. Ja ursäkterna kan göras lång   

Men nu ska vi se om vi inte kan få till det i alla fall.


Börjar väl med att det var kennelläger hos Enduros Kennel v 29 men eftersom jag var i Skövde då så var jag med endast på söndagen. Men det är alltid nyttigt med nya platser och nya människor. Bilder kommer senare.


Den 3 - 5 augusti var det dags för Aspirant's Kennelläger. Å vad vi eller i alla fall jag hade längtat till detta.  Träffa alla syskonen till Greta - ja alla utom två var med - och alla trevliga människor och så kennelmamma och kennelpappa.   


Träffade Mia straxt utanför Svärtinge för att bli guidad till Naisstugan. Och vid åtta var vi framme för att plocka ut lite ur bilen och lägga in i stugan vi skulle bo i. Det var flerbäddsrum kan man säga - med våningssängar, men ingen behövde klättra   


Jag och Greta, Mia och Görel låg först med det samma vid ingången


Då undrade man genast hur det skulle gå med dessa två "tjejer" bredvid varandra och så, där alla skulle passera. Men det gick över förväntan. Greta skötte sig exemplariskt!  Var väl så trött efter första dagen ...


När vi plockat i ordning så delade vi upp oss i grupper. Några skulle köra spår andra uppletande och några lydnad. Jag och Greta åkte ut och spårade ihop med Mia och Görel och Ebbe och Monica med Gösta.

Men fy fan vad varmt det var.   Ja man ska inte klaga men det var tropisk fuktig värme. Jag la spår till Gösta och Mia la spår till mig och Monica gick spår åt Görel. Medans spåren låg till sig körde vi lite uppletande. Det går bättre och bättre men är långt ifrån bra. Då menar jag avlämnandet.   

Greta skötte sig bra på spåret. Men jag tyckte hon blev tveksam vid ett tillfälle, eller om det var matte som blev tveksam för att Mia blev tveksam.... Ja i alla fall klurade hon ut det tll slut. Och spåret gick sedan genom låg granskog eller vad det var, men det klarade hon också bra.

Efter det blev det lagom att åka tillbaka för lite lunch.


Malins husbil


Jag var glad att jag inte tog husvangen med när jag såg backen upp och det "trånga utrymmet"


Ida redan trött efter en halv dag


Pernilla talar om för Per vart han ska gå... men mamma då!


Efter lunch blev det lydnadspass.

Vi tränade mest på kontaktövningar och störning. Det är ju vår akilleshäl.


PeO och "mamma" Ettra, tränar på kontakt och ingångar på plan


Men där sitter ju matte Pernilla okså


Jo dom kom in på plan till slut   


Och fint gick hon också


Jessica och Gangster tränar kontakt


Och fritt följ .... eller?


Men vad ska jag göra... ser Christian ut att säga ;-)


Petra och Freja i fria följet


Mycket publik  hade vi också av sugna deltagare


Mia och Görel


Fina Dunder!


Efter lydnadspasset var det skönt med dusch och så middag


I väntan på middagen


PeO och Nicke njuter av en öl


Mycket barn var det med också


Jessica och Ida hade varit flitiga och fixat med en tipspromenad på kvällen


Det var riktigt skönt att sitta ute på kvällen


Dag två på lägret började vi med lydnad


Åsa och Eskov tränar vittringsapportering


Vittrignsapporter ....


Så här kan du göra instruerar Christian


En liten BC valp


Puss på dig kompis!


Åsa och Freja


Ida och Garrov. Jag vill träna störning säger Ida


Och Christian gjorde allt för att störa ... jag missade kullerbyttan


Meri och Fräcka Fröken på väg in


Pernilla och Drumla blir drillade


Det är jobbigt att vara på läger.


Fast roligt också


Drumla tränar hopp


Hon slarvade en del så det blev lite islag....


Vad är det som hägrar?


Jo bollen!


Där blev det riktigt bra!


Lagom till kvällsmaten kom pappa Pärra med matte Siv också


Fina Pärra !


Nickes dotter Hanna. Vilken fotograf hon är! Tar underbara bilder


Ida vill inte gärna vara med på bild


Jessica


På lördagkvällen blev det grillning som det brukar och utdelning av pris till Årets Aspirantare  2011  


Frida och Fira blev årets Aspirantare 2011


Gamla Lattja fick vara med i år också


Härligt gäng


Mys med mamma Meri


På söndagen åkte jag ut i skogen med ett gäng för att spåra. PeO la ett spår till Greta. Och medans spåren låg till sig så körde vi patrullstig. Ida skulle ju köra upp för tjänstehund/patrullhund om två veckor. Cilla och Ghoast tränade också för det. Så jag var ljudfigurant.

Tur man har fb som sällskap under väntetiden   


Så var det dags att spåra. Och som hon spårade! Det var nästan man fick rysningar. Visserligen gick hon över skeden   men spåret följde hon nästa i kärnan hela tiden. Vid några tillfällen snurrad hon rejält och letade i vinklarna. Men det visade sig att PeO hade gjort ett virrvarv i varje vinkel och hon följde det klockrent.

Spåret avslutades med att PeO gått upp på en väg och vinklat ett par meter för att sedan gå ner i diket igen och avsluta. Det klarade hon klockrent också. Snacka om en stolt matte    Och inte blev det sämre av att PeO sa "vilken kanonhund". Var nog lägrets höjdpunkt!


Efter lunchen städade vi ur baracken och avslutade med lydnadsplanen. PeO och Pernilla hade fixat en överraskning till Christian.

Han skulle få bli skyddsfigurant för en stund.

Snacka om att han var nervös!


Hjärtat slår hårt!


Ja han behövde lite hjälp med att klä på sig


Men efteråt tyckte han det var skitroligt.

Jag filmade men har inte laddat ner det på bloggen så det få bli vid ett senare tillfälle.


Greta? Nä brorsan Ghoast!


Ghoast och Greta är nog dom som är mest lika varandra i huvudet och uppsynen


Skulle kunna vara Christians nya ras! Han har ju BC ....   


Det blir ju inte så mycket kort på en själv vid sådana här tillfällen men Hanna tog en del så jag har snott från fb. Hoppas jag får några fler.


Nu ska vi träna på apportering


Så här ser det ju bra ut!


Ja nu längtar jag till nästa års läger.


Helgen efter lägret skulle jag ju tävla appellspår i Fagersta. Nu skulle vi se om träningen gett resultat.

Vi började med spåret Jag har ju gjort så att jag låtit henne gå fram mot starten för att själv ta upp spåret för att inte styra henne. Gjorde så nu också vilket resulterar i att hon nosar på pinnen och sedan sätter nosern i backen och undersöker. Men kommer iväg på spåret i rätt riktning. Stannar vid första apporten fortsätter spårar, sedan tror jag att hon gått för långt för vi kommer fram till högt gräs ca 30cm men se där går vinkeln och spåret går precis i gräskanten. Andra apporten stopp! Yes! Så kommer vi till andra vinkeln och då slår hon väldeliga och letar letar för att sedan komma på spåret igen - matte stod mitt i vinkeln. Slutapporten stopp! Jaa! Betyg 9 + 8,5. Strul andra vinkeln - ja okey, tveksam början tyckte den andra domaren.

Så efter lunch var det dags för budföring. På väg mot starten så tvärnitar Greta och nosar i backen så jag får dra henne där ifrån. Och när jag ska skicka får jag lägga på ett dk för att hon ska springa och sedan tvärnitar hon på fläcken. Pissfläcken var det för en hund hade pinkat där tidigare. Men hon är fasiken värre än en hanhund. Så där nollade vi.

Men jag måste säga att jag tycker det är lite klantigt av domarna att ställa sig snett bakom förarna på var sin sida dessutom. Det var väldigt många som blev störda av det.


Så var det dags för platsliggning. Jag var i grupp två och fick lägga Greta som snummer ett. Domarna stod mellan oss och hundarna. En hund går upp och börjar nosa en annan hund i baken som halvreser sig. Då börjar förarna halvspringa fram och skrika NEJ! Men blev stoppade av domarna och hämtad hundarna lungt och stilla. Greta ligger!  Då går den ena domaren fram till den andra och börjar diskutera huruvida hunden som blev uppkörd ska lägga om eller inte. Jag är nästan säker på det säger den ena domaren. Och jag står och svär för mig själv. "Ska ni bryta så gör för fan det nu"   Men tiden gick och tävlingsledaren sa att tiden var ute och vi kunde återgå. Greta låg!! Och jag var så himla nöjd.    10-10. Hunden som blev uppkörd fick lägga om med två hundar utanför tävlingen.


Så var det dags för lydnaden. Ja det finns fortfarande saker att önska och som vi måste träna på. Det måste bli absolut förbjudet att NOSA på plan   Men hon är ju bara 19 månader   

Nosar, släpper, position 6,5+7. Framförgåendet som vi har tränat en del nu fick jag faktiskt betyg på    NOSAR och ej med i transport 5,5 + 5. Platsläggande som hon KAN. Dålig framföring och sent läggande, men tack och lov hade jag is i magen och inte la in ett dk och vände mig om så det blev 5,5 + 5. Inkallning hennes paradnummer tempo in, slår emot och sitter snett 7,5 + 8,5. Apportering - ja hej å hå. Ska vi någonsin få ordning på det? Ja jag fick betyg i alla fall 5 + 5. Så var det hopp över hinder. Förra gången så satt hon inte sedan la hon sig och jag hade flera dk. Nu hoppade hon ut satt sig bra och när jag sa hopp för återhoppet så var hon på väg att backa men hoppade och avslutad lite snett. Men ena kommentaren var också "långsamt hoppande" ? Var står det någonstans att hunden ska hoppa snabbt över hindret?  Så 7 + 9 blev det.


Men va fan! Poängen var på vår sida denna gång trots nolla på budföringen. 227,25 och uppflyttning! Så jäkla glad jag blev   


Nu får det räcka för denna gång. Hoppas ni orkat följa med ända till slutet.

Och JA jag ska försöka skärpa mig och blogga lite oftare   


Tjingeling   


Mia
ANNONS
Av Mia - 16 juli 2012 15:41

Så har vi då landat på Billingens Camping i Skövde. Vi kom i lördags eftermiddag. Lämnade ett soligt    Öland mot ett regnigt Skövde trodde vi.   


I Småland någonstans


Nä det har faktiskt inte regnat något sedan vi kom till Skövde. Däremot så blåser det av bara helsike    även om solen är framme.


Fick / snodde några härliga bilder från Angela som hon tagit på Greta


Ingen badkruka längre


Greta springer på vattnet


Simtekniken är väl inte den bästa ännu


Polare håller ihop


Igår åkte jag till Skövde BK för att träna med Greta. Vi började med att Greta fick springa av sig lite. Sedan gick jag ut på planen och även på väg dit och körde kontaktövningar. Hon skulle ha fokus på mig eller i alla fall inte dra som en galning till plan. Körde också med ströning av boll och apportbock. Kändes faktiskt riktig bra   

Tränade också framförgående - detta förbaskade moment. Men det gick riktigt bra. Greta fick vila i bilen efter det.


Det satt en äldre farbror på klubbens altan så jag gick fram och presenterade mig och sa vad jag kom ifrån. Blev bjuden på kaffe och bröd. Väldigt trevligt! Han hade varit medlem i klubben i 50 år. Där ligger man i lä. Det blev en hel del hundprat. Sedan kom ytterliggare en äldre man och vi satt och pratade en del. Jag frågade om det fanns skog mankune lägga spår i och han erbjöd sig att visa mig. Så när jag var klar åkte vi iväg till skogen.

Något spår blev det dock inte denna dag.

Däremot tog jag ut kardan och borstade av Greta.


En halv Greta


Sedan åkte jag tillbaka till campingen och cyklade fem kilometer med Greta.


Åkte även idag till Brukshundklubben men först la jag ett spår på 800m. Mötte då mannen som visade mig skogen och han ville titta på när jag släppte på Greta. Så han åkte med till klubben när jag tränade. Han ville även se hur jag tränade med Greta.


Körde ungefär samma upplägg som igår. Men när jag riggade för framförgåendet så hade jag samtidigt lagt en planka tillrätta på hopphindret och det var ju mer intressant än att gå före    Fick i alla fall till ett par bra sträckor.


Ville även att hon skulle få gå stegen, den gillar hon skarpt och går väldigt bra på. Men jag vet inte om det var mer mellanrum mellan stegen för hon kunde inte korrigera riktigt och höll på att ramla ner. Så jag fick lyfta ner henne. Men på´t igen och hon bangade inte utan denna gång gick det bättre. Så jag körde ytterligare en gång som gick bra. Vilken härlig hund jag har som inte bangar för lite "skräckupplevelse"   


Så var det dags att åka iväg till spåret. Jag lät henne gå mot spåret och ta upp det själv, en koll bakåt sedan åt rätt håll. Tyckte att hon slog väldigt i spåret men det blåste ganska mycket och det var väldigt olika terrängavsnitt. Torrt, barrigt, blåbärsris, halvlångt gräs och så två vägövergångar. Men vi hade alla pinnar med tillbaka.   


Så åkte vi till campingen och hon fick vila lite innan det var dags för en cykeltur igen. Fem kilometer även denna gång.


Lite vattning på turen


Bra skyltat och bra underlag på leden vi cyklade på.


Foto: Härlig förmiddag på Skövde BK. Var verkligen konsekvent i träningen idag Bara kontaktövningar och så framförgående. Träffade på två

En trött Greta efter ett arbetspass


I morgon blir det kanske Billingens Brukshundklubb


Tjingeling   


Mia

ANNONS
Av Mia - 11 juli 2012 11:29

Blir ju inte så mycket bloggande på semestern   Har väl inte gjort så mycket med Greta. Men Angela och jag går vår vanliga runda klockan åtta varje morgon. 6,35 km är den. Greta drar som sjutton i början och skall fram till Dixi hela tiden. Men så får dom springa av sig lite och sedan går det bättre. Det går faktiskt bättre och bättre för varje dag. Så när veckan är slut ska ni se att hon går riktigt bra   


Men vi har haft några helt underbara dagar med strålande sol och nästa 30 grader varmt.   

Vi visste ju att vi inte skulle få "vår" gamla plats på campingen så lite "sur"   var man allt. När väl den husvagnen kom som "tagit"platsen visade det sig att det var en hundkompis från Flen


Tommy "husvagnsplatstjuven"


Vi har också varit och testat restaurangen på camping, det var nya ägare i år igen. Men denna gång var det ett mycket positivt betyg.


Förrätten Toast Skagen


Varmrätten Fläslkfilé med potatisgratin


Anita och Angela väntar på maten


Har ju funderat på om jag skulle få Greta att bada. Men det kan jag säga att jag inte behöver oroa mig för     hon är helt galen i vattnet nu. Lite tack vara Angelas Dixi också som bara rusar ut i vattnet.


Jag filmade ju med mobilen när jag försökte få henne i vattnet uppe hos pappa. Nu ska vi se om det går att lägga ut det här. Så ska jag försöka filma hur hon är nu. 

Dom har ju här på campingen en tant som kommer varje kväll och har lite agilityträning som man kan få pröva på. Tänkte att jag skulle pröva på lite med Greta. Så först var jag ute och cyklade med henne i ca 4 km och sedan en kort promenad efter det. Sedan gick vi ner till banan och jag har aldrig sett Greta hetsa upp sig som hon gjorde. Skällde och hade sig. Nä det blir inget mer sådant för vår del.    

Nu ska vi försöka träna lite kontakt i stället när dom håller på.    

Idag blir det kroppkakor till lunch. Mums !


Tjingeling   


Mia

Av Mia - 7 juli 2012 09:23

Att blogga från mobilen
Fick inte till det med bilder igår. Men nu gör jag ett försök att lägga in en video på Greta när jag försöker få henne att bada :-)
Nähä man kunde ladda ner videon till arkivet men inte lägga in den från mobilen :-( Kanske sen på "vanligt" sätt

Prövar med några bilder från frukostbordet och lite blommor och så en trött Greta <3

Av Mia - 6 juli 2012 19:06

Skall testa att blogga från telefonen.

Verkar inte få till det som jag vill :-(

Tjingeling
Mia

Av Mia - 6 juli 2012 18:22

av semestern alltså. Men det har varit en underbar vecka med härligt väder och soligt   


I tisdags var jag i Katrineholm och tränad lite. Körde kontaktövningar med Greta. Jag går ifrån henne och hon får komma till mig för belöning. Går bättre och bättre. Men märker också att hon är mer koncentrerad efter ett tag. Så uttröttningsmetoden är visst det som gäller   Vi körde även budföring och det var roligt att se att hon sprang trots att det var flera hundar vid sidan om.

Sedan blev det platsliggning mellan två hundar. Och även här låg hon trots att dom andra hundarna på plan bara var ca 30-40 m bort. Duktig Greta!


I onsdags så blev det också träning på klubben. Ungefär samma sorts träning. Även här blev det platsliggning och jag var så nöjd att Greta låg trots att det var en hund som gick upp till sin matte flera gånger. Även när en annan hund kom fram låg hon kvar - ett tag - men sedan blev det för mycket. Men det bästa var i alla fall att jag kunde lägga om henne och hon låg kvar.     Det finns med andra ord hopp.

Vi tränade även på plan med skott, lite linförighet, kontakt, platsliggning en kort stund. Men hon reagerade inte ett dugg. Bara en liten vinkning med ena örat. Så skönt!

Sedan körde jag en platsliggning till med en klubbkompis som skall tävla lydnad och även denna gång gick det bra.


En rolig sak hände också. Jag var mottagare på budföringen för en hund som är lite "skygg" på andra människor, eller i alla fall inte älskar dom direkt. Men när han kom till mig var han helt "galen" hoppade, slickade och ville inte gå ifrån mig till sin husse.

Vad jag vet är inte Greta skendräktig, men får väl hålla koll på henne.   


För övrigt har veckan bestått av lite slappande och solande. Måste ju njuta lite av värmen också.


Har gått promenad med Greta och klövjeväskan, nu fylld med 2 x 100 gr ris.


Greta har också fått ett gärdesspår. Där jag la ut träapporter och en liten bit från ett sönderklippt läderkoppel. Det markerade hon också.


I dag blev det ett uppletande för Greta. Det var ett tag sedan vi körde sist. Blev glatt överraskad att apporteringsträningen gett resultat. Hon kom in hela vägen med föremålet - med tugg - men va fan Rom byggdes inte på en dag   


Och så har vi avslutat kvällen med en promenad. Det var så skönt ute ljummen sommarkväll!


Man kan ju undra vems säng det är .....


Tjingeling   


Mia


Av Mia - 30 juni 2012 18:31

Så var det äntligen dags för premiär i spår appellklass   Något nervös och sov dåligt gjorde man natten till idag.

Hade satt klockan på ringning för att gå upp och cykla med Greta först. Stod som spön i backen   Så då la jag mig några minuter igen.

Det regnade dock fortfarande när vi gick ut och rastade och hämtade tidningen. Fy fan vilket väder   

Men så slutade det regna lagom till vi åkte iväg. Det var ju på hemmaplan så jag kunde åka ganska sent.

Vi skulle börja med spåret och jag drog startnummer tre. Bredvid Greta på platsliggningen skulle det då bli en liten vit cockerspaniel. Hua hur skulle det gå?


Men först spåret som sagt var. Jag körde ut ekipagen och hade domarna med mig i bilen. Det var kvavt ute efter regnet. Så jag var tvungen att plocka av mig kläder innan jag skulle gå iväg. Men regnbyxor gick det åt. Det var ca 20 cm högt gräs.

Greta var på hugget - som vanligt - Tävlingsledaren sa att spåret går i den riktiningen ungefär, men jag tänkte som så att jag släpper fram Greta så får hon avgöra och det gick lite mer till vänster. Men lita på hunden. Hon stannade till fint vid första apporten och jag sprang fram och hämtade den. Klockren högervinkel, andra apporten lika snyggt. Ännu bättre högervinkel igen och så nästan tvärnit vid slutet. Snacka om att jag var nöjd med spåret 10-10. Nu hade jag väl inte varit speciellt oroad men allt kan ju hända.

Sedan tillbaka för väntan på platsliggning, budföring och lydnad. Solen kom också fram så det var himla varmt och skönt    Klockan ett var det så dags för platsliggning. Oj vad nervös jag var. Och Greta var himla intresserad av cockertjejen till vänster om henne. Försökte så gott det gick att tala om för henne att sluta med det där - utan att bli avstängd   

Men det gick himla bra! Hon byte sida ett antal gånger som hon gjorde sist också. Men hon LÅG ! 10-8 i betyg.

Så var det budföringen där brukar det inte vara några problem att springa ut men kan vara svårare att skicka tillbaka henne till matte. Men inga problem här heller. Hon kom dock snett emot mig och vinklade av precis innan så hon stötte i mig innan hon satt sig 9-9.

Så var då dom bästa bitarna klara   Sedan började eländet. Linförigheten var katastof första delen helt ofokuserad på mig, tills jag tyst började humma så sista biten gick hon kanon, men vad hjälpte det 5,5 - 5,5


Framförgåendet visste jag att hon skulle nolla men vi prövade i alla fall. 0-0

Platsläggande under gång brukar hon vara jätteduktig på 10 - 9 den ena domare tyckte det var lite segt. Inkallning likaså brukar inte vara några problem 10 - 9 något snett sättande vid avslutningen. Apportering som vi jobbat med och där har hon faktiskt kommit in till fot om än med tugg, men nu skulle hon stila bakom ryggen så det blev ett DK och tugg förståss 5 - 5.

Så var det då hopp över hinder. En förbaskad broms eller geting började tråka oss så jag flaxade och hade mig och Greta skulle nypa den. Men jag fick iväg ett hopp i alla fall och så sitt, men hon stod på andra sidan och jag mitt nöt säger sitt en gång till. Då lägger hon sig. Och så fick jag ta i med DK och lockande för att få henne att hoppa tillbaka. 5-0 var nog ett lite snällt betyg. Men vad jag grämde mig efteråt! Om jag hade hållit tyst och låtit henne stå hade hon kanske hoppat bättre tillbaka och jag bara fått nerdrag för felaktig position. Då hade jag haft uppflyttningen och inte bara 223 poäng  Men om inte om varit. Får glädja mig åt sjunde platsen av tretton starter i alla fall och dom betyg som var bra. Nu är det bara att träna mer på främmande platser och med främmande människor och fokus på matte.

Har anmält till en ny tävling så vi får se om vi kommer med.


Nu ska jag nog ta en promenad runt sjön.


Tjingeling   


Mia

Av Mia - 28 juni 2012 21:08

Efterlängtad semester!!


Så äntligen började semestern! I söndags packade vi vagnen och drog upp till Storsved, Värmdö och Caravan Clubs camping. Pappa står där sedan många och och vi brukar åka upp några dagar i början av semestern.


Söndagen var det skapligt väder och vi kom iväg bra. Väl uppe vankades det sillunch med den "lille" därtill   

På kvällen lax till middag.


Tog en promenad med Greta för att piggna till.


På natten till måndagen vräkte det ner hela natten och Greta jaga katten   Så inte sov man mycket den natten.

På förmiddagen åkte jag och Mili in till Mölnvik för att handla lite. Gud vad jag jäspade.

Men vi handlade och det regnade och vi åkte hem. Gud vad jag jäspade.


Vid campingen gick Mili ut för att öppna bommen. Slöt ögonen i två sekunder. Ryckte till!! Hade "somnat" Hon undrade varför jag inte körde in någon gång.   

Kan man somna så? Microsömn! Tur vi var framme.


Det blev faktiskt lite uppehåll så jag kunde cykla med Greta. Prövade en tur jag inte promenerat förrut som var ca 6km och det var alldeles lagom.


På tisdagen blev det en cykeltur igen!


På onsdagen efter cykelturen gick jag ner till grustaget och skulle se om jag kunde få Greta att gå i vattnet och simma.


Foto: Jättefin sjö vid grustag :-)

Vy över sjön vid grustaget


Det är så otroligt klart vatten. Filmade Greta lite men har inte lyckats lägga ut filmen tyvärr.

Hon gick faktiskt ut lite och tog ett par simtag för att få tag på "pappersbiten" jag slängde i. Detta bådar gott för Öland.


Foto: En trött Greta :-)

En trött Greta


Jag var faktiskt duktig och cyklade med Greta alla dagar utom då vi åkte hem idag.


Foto: Fin fågelholk :-)

En lite annorlunda fågelholk


Foto: Här ligger Greta så snällt och väntar :-)

Greta ligger snällt under bordet


Måste säga att hon är otroligt duktig att ligga där man ha lagt henne. Trots att vi satt inne i förtältet låg hon snällt på sin gräsplätt utan att skälla eller "skrika" efter oss.


Idag åkte vi som sagt hem och då har det varit ett härligt väder idag. Efter att ha plockat ut ur vagnen så åkte jag upp till klubben en vända för att träna lite. Carina kom också upp så det blev lite kommendering.


Sedan hem och äta sillunch. Efter det blev det en promenad med Greta och nu fick hon ha på sig klövsjöväskan. Ja det är första gången så den var ju tom.


Men hon var väldigt trött när vi kom hem. Kan ju också bero på att hon fick sin boll i mun den sista biten och drog en del   


Foto: På promenad med klövsjöväskan

Greta med klvösjöväska


I morgon blir det en tur till Eskilstuna och sedan lite träning på klubben. Och så hoppas vi vädret håller i sig så det blir grillning på kvällen.


Tjingeling   


MiaSkaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se